Kaikenlaista

Syksy 2020. Viiden kuukauden harjoittelu Elidossa. Tulin Metropolian graafisen sunnittelun ja liikegrafiikan linjalta Elidoon tekemään graafista suunnittelua ja liikegrafiikkaa. Paljon muutakin pääsin tekemään.

Syksy meni nopeasti. Toisaalta kun ajattelee taaksepäin vaikka syksyn alkuun, se tuntuu myös hyvin kaukaiselta ajalta. Kaikkea tuli tehtyä a:sta ö:hön. Oli kiva päästä tekemään erilaisia työtehtäviä, jotka eivät olleet aina täysin tuttuja entuudestaan. Oli mahtavaa päästä tekemään esimerkiksi taittotöitä, jotka koulussa digipuolella jäivät hieman pienemmälle painoarvolle.

Oli kiva myös saada vastuuta ihan harjoittelijana. Pääsin myös tekemään Facebook-mainontaa ja sain käteni myös sotkettua Google Adsin ja jopa Google Ads HTML5 -mainosten kanssa. Oli mielestäni erityisen kiintoisaa luoda animoituja mainoksia täysin HTML5 koodia luovalla Google Web Designerilla. Vaikka Google Web Designer olikin buginen jumalan hylkäämä ohjelma, nautin siitä haasteesta, jota sen oppiminen vaati. Tutoriaaleja ohjelmasta oli saatavilla vain kämmenellinen ja error-viestit olivat laatua: “error: there is an error”. Nautin silti siitä haasteesta, jota tämä kyseinen ohjelma heitti eteeni. Parasta harjoitteluaikanani oli juuri oppia näitä Google Adsin ja Facebookin mainostyökaluja, jotka olivat minulle täysin uutta.

Oli erittäin tyydyttävää päästä tekemään töitä alalla, joka tuntuu sopivan täydellisesti itselle. Itse nautin kaikista graafisen suunnittelun ja liikegrafiikan osa-alueista, joten erilaiset työtehtävät olivat mielestäni vain hyvä asia. Mikään ei tuntunut toista huonommalta tehtävältä. Oli myös kiva kun pääsi oikeasti tekemään juuri sellaista hommaa mistä on eniten kiinnostunut, eli liikegrafiikkaa ja mainosanimaatioita After Effectissä.

Oli kiva olla osa työtiimiä, jossa samoin ajattelevia mukavia työkavereita riitti, ja joiden kanssa oli helppo tulla toimeen. Toimistolla oli aina erittäin rento ja kotoisa ilmapiiri :).

Nyt olisi aika palata vielä takaisin koulunpenkille-… tai siis videopuheluihin, puoleksi vuodeksi.

Eetu

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.