kirahvi ja Elidon logo

Koodaamista ja muita tietokonejuttuja

Mitähän tästäkin tulee?” oli päällimmäisin ajatukseni saapuessani Klondyke-talolle ensimmäisenä työharjoittelupäivänäni tammikuun alussa. Nyt maaliskuun puolivälin ja työssäoppimisjaksoni lopun häämöttäessä, voin kertoa stressanneeni aivan turhaan. Heti ensimmäisenä päivänä pääsin tutustumaan uusiin työkavereihin ja Elidon tapoihin tehdä asioita. Oma työasema tuli myös nopeasti tutuksi, vieraammasta käyttöjärjestelmästä huolimatta.

Joo, niin, voisin kertoo itsestäni jotain. Oon Leevi, asun Keravalla ja opiskelen tieto- ja viestintätekniikkaa ohjelmistotuotannon alalla (elikkäs siis koodaamista ja muita tietokonejuttuja) toista vuotta Keravan Keudassa. Vapaa-ajalla harjoittelen kitaransoittoa, vietän aikaa kavereiden kanssa ja käyn jenkkifutistreeneissä.

Eka viikko kuluikin Elidon käyttämiin ohjelmiin ja palveluihin sekä uusiin ohjelmointikieliin ja -tapoihin perehtyessä. Ongelmiin sain helposti apua hyvin osaavalta webtiimiltä (ja muiltakin), ja jos ei heilläkään tietotaito riittänyt, niin googletettiin siinä sitten yhdessä. Suurin osa ongelmista olikin vain omia huolimattomuusvirheitäni, ja virheistähän sitä oppii.

Ja oppii paljonkin! Täällä ollessani opin vähintään muutaman uuden asian päivässä, liittyi se sitten koodaamiseen, tai muuten vaan työelämässä toimimiseen ja mainostoimistojen toimintaan. Verkkosivujen tuottamisesta opin täällä enemmän kuin koulussa ehtisin oppia. Koulussa ei edes kerrota kaikista näistä asioista!

Kirahvit eivät liity tähän mitenkään

Tehtävää oli paljon, pikkumuutoksista isompiin projekteihin asti. Sähköpostilaatikossani on jo reilusti yli 200 viestiä kaikki töihin liittyen. Ja taas tuli yksi! Aamulla kun lähti töihin, ei voinut tietää mitä kaikkea sitä päivän aikana taas tulisi tehtyä ja opittua. Niinä harvinaisina hetkinä, kun ei ollut asiakashommia, tehtiin Elidon sisäisiä työkaluja ja muita sisäisiä projekteja tai sitten harjoittelin koodaamista muuten vaan. Tekeminen ei siis koskaan loppunut kesken!

Työjaksoni Elidolla Web Developerina oli ensimmäinen kerta, kun pääsin tekemään koulutusalaani liittyviä hommia työpaikalla. Haluan vielä kiittää koko Elidon jengiä (etenkin Kallea) siitä että he ovat jaksaneet opastaa ja opettaa mulle kaikenlaista, vielä silleen et ymmärrän! Teiltä ei loppunut huumorikaan missään vaiheessa, niin työskentely oli välillä ehkä liiankin hauskaa. Hommat saatiin kumminkin aina tehtyä mikä on pääasia.

Työssäoppimisjakson jälkeen palaan takaisin koulunpenkille suorittamaan amiksen loppuun. Kesällä luvassa sitten festareita ja kaikkee muuta jännää.

Leevi Laukka
Web Developer -harjoittelija

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.